Fakültemizin 55. Dönem Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 2018-2019 öğretim yılı 55. dönem mezuniyet töreni 18 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord.Prof.Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İNCE, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hülya ÇALIŞKAN ve Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sevim BUZLU, emekli öğretim üyeleri, Fakültemiz öğretim üyeleri, öğretim elemanları, idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören mezun öğrencilerin salona girişi, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin 4 yıllık eğitim sürecindeki etkinliklerini içeren fotoğraf gösterisi yapıldı. Ardından Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sevim BUZLU ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Erol İNCE açılış konuşmalarını yaptı.

Prof.Dr. Sevim Buzlu, büyük gurur ve mutluluk günümüz olan, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 55. Mezuniyet töreninde 274 öğrencimizi uğurlamak için toplandığımızı ve Diploma almayı hak eden öğrencilerimizi, onlara desteğini esirgemeyen anne-babaları ve onların bu başarıya ulaşmasında aktif rol alan öğretim üyelerini, araştırma görevlilerini ve fakültemiz çalışanlarını yürekten kutluyarak sözlerine başladı.

Nitelikli hemşirelik bakımı almanın, en temel insan haklarından biri olan “sağlıklı olma” hakkının vazgeçilmez bir öğesi olduğunu, bakımın kalitesinin de, eğitimin kalitesinden ayrı düşünülemeyeceğini; Üniversiter düzeyde eğitim alan hemşirelerin sağlıklı ya da hasta birey ve aileye nitelikli bakım vermesinin, tüm sağlık sistemi sonuçlarını olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

Mezunlarımızın, Ülkesine ve mesleğine karşı sorumluluk bilinci taşıyan, hemşirelik bilim ve sanatını birey, aile ve toplumun sağlık gereksinimlerini karşılamada en üst düzeyde kullanabilen, etik değerlere ve liderlik özelliklerine sahip birer hemşire olarak ülkemizin sağlık sistemine önemli katkılarda bulunacaklarına yürekten inandığını belirterek mezunlara mesleki ve sosyal yaşamlarında başarılar diledi.

Üçüncü sınıflar adına Yaren AYDIN ve mezunlar adına Dilşa AZİZOĞLU ve Mahsum KORKUTAN konuşmalarını yaptı.

Dönem birincisi  Nur Sena KAYACAN, ikincileri Ayfer ÇAKIR ve İpek GARİP üçüncüsü Beyza Nur VURAL’a plaketleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol İNCE, Prof.Dr. Sevim BUZLU ve Prof.Dr. Hülya ÇALIŞKAN tarafından takdim edildi. Dereceye giren öğrencilere Florence Nightingale Hemşire Mektepleri ve Hastahaneleri Vakfı, Florence Nightingale Hemşirelik Yüksekokulu ve Fakültesi Mezunları Derneği, Psikiyatri Hemşireliği Derneği ve İş Sağlığı Hemşireliği Derneği tarafından ödül verildi.

Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi emekli öğretim üyelerinin, misafir öğretim üyelerinin ve Fakültemiz öğretim üyelerinin, araştırma görevlisi temsilcisinin ve Öğrenci İşleri şefinin öğrencilere mezuniyet belgelerini takdimiyle tören devam etti.

Fakülte Senatörü Prof.Dr. Suzan YILDIZ tarafından mezunlara Hemşirelik Andı okutuldu.

Tebrik mesajlarının okunmasının ardından töreni destekleyen Florence Nightingale Hemşire Mektepleri ve Hastahaneleri Vakfı’na ve Mezuniyet Töreni Düzenleme Komisyonu üyelerine teşekkür edildi.

Tören  öğrencilerin kep atması ile sona erdi. Tüm mezunlarımıza mesleki yaşantılarında başarılar dileriz.